У початок

Brent здешевшала до $74,97 за барель

Котирування нафти знижуються в понеділок, трейдери стежать за перемовинами про підвищення ліміту держборгу США.

Американський президент Джо Байден і речник Палати представників Конгресу США республіканець Кевін Маккарті проведуть чергову зустріч 22 травня для обговорення цього питання, пише MarketWatch. У п'ятницю ключовий союзник Маккарті, конгресмен від Луїзіани Гаррет Грейвс заявив, що перемовини щодо підвищення ліміту держборгу поставлено на паузу. Він зазначив, що команда Байдена поводиться «нерозумно».

На 8:15 за київським часом липневі ф'ючерси на Brent дешевшали на лондонській біржі ICE Futures на $0,61 (0,81%), до $74,97 за барель, що на $0,61 (0,81%) дешевше від попопередньої сесії. У п'ятницю контракт здешевшав на $0,28 (0,4%) до $75,58 за барель.

Червневі ф'ючерси на WTI на той час дешевшали на Нью-Йоркській товарній біржі на $0,61 (0,85%), до $70,94 за барель. За попередню сесію WTI здешевшала на $0,31 (0,4%), до $71,55 за барель. Термін біржового обігу червневих ф'ючерсів на WTI спливає із закриттям ринку у понеділок. Липневі контракти, що активно торгуються, здешевшали пд час торгів на $0,58 (0,81%) – до 71,11 за барель.

За підсумками минулого тижня контракти з найближчою датою постачання на Brent і WTI здорожчали на 1,9% і 2,2% відповідно.

«Попри сподівання на поновлення перемовин, залишається ризик, що вирішення питання буде відкладено на останню хвилину», – зазначає аналітик Saxo Capital Markets Чару Чанана.

При цьому коли угоди буде досягнуто, Мінфін США почне випускати нові держпапери, і це відверне ліквідність із багатьох ризикованих ринків, включаючи нафтовий, вважає експерт.

У центрі уваги трейдерів також ситуація з лісовими пожежами в Канаді, які торкнулися ключового регіону нафтовидобутку – провінції Альберта. Ситуація, що склалася, може призвести до зниження виробництва нафти і газу в цьому регіоні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти