У початок

Brent здешевшала до $106,32 за барель на тлі зростання захворюваності на Covid у Китаї

Ціни на нафту опускаються в понеділок на тлі сигналів чергового зростання захворюваності на коронавірус у Китаї.

Згідно з офіційними даними, у неділю в КНР було виявлено 352 нових випадки Covid-19. Середня кількість хворих минулого тижня становила понад 300 на день, що є максимумом з травня, зазначає агентство Bloomberg. У Шанхаї кількість нових випадків 10 липня перевищила 60. Експерти побоюються, що зростання захворюваності призведе до нової хвилі карантинних обмежень і, відповідно, зниження попиту на нафту в Китаї.

Вартість вересневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:15 по Києву в понеділок становить $106,32 за барель, що на $0,7 (0,65%) нижче за ціну на закриття попередньої сесії. За підсумками торгів у п'ятницю ці контракти зросли у ціні на $2,37 (2,3%), до $107,02 за барель, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) становить на цей час $103,86 за барель, що на $0,93 (0,89%) нижче за підсумкове значення попередньої сесії. На закриття ринку у п'ятницю вартість цих контрактів піднялася на $2,06 (2%), до $104,79 за барель.

За підсумками минулого тижня Brent знизилася в ціні на 4,1%, WTI — на 3,4%.

У центрі уваги ринку цього тижня – візит президента США Джо Байдена у Саудівську Аравію. Байден, як очікується, зустрінеться зі спадкоємним принцом Саудівської Аравії Мухаммедом бен Салманом, а також із лідерами інших арабських країн, включаючи Єгипет, Йорданію, Ірак та Об'єднані Арабські Емірати.

Цілком імовірно, що за підсумками зустрічі Байдена з Мухаммедом бен Салманом буде досягнуто домовленості про нарощування Ер-Ріядом видобутку нафти, зазначають аналітики RBC Capital Markets.

«Однак ми вважаємо, що Байден намагатиметься домогтися від Саудівської Аравії не тільки збільшення видобутку нафти, а й переспрямування експорту енергоресурсів у Європу, який дозволив би компенсувати втрату регіоном російських постачань унаслідок серйозних санкцій проти рф, які набувають чинності через кілька місяців», — цитує Dow Jones огляд RBC.

На думку експертів, будь-яке збільшення видобутку Саудівської Аравії може статися лише у рамках угоди ОПЕК+. Однак є варіант, що Ер-Ріяд з ОАЕ компенсуватимуть нестачу видобутку інших країн ОПЕК, зокрема Нігерії й Анголи, зазначають у RBC.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти