У початок

Brent торгується близько $83,6 за барель

Ціни на нафту слабко опускаються на торгах у середу після зниження за підсумками трьох попередніх сесій.

Увагу трейдерів спрямовано на дані про запаси енергоносіїв у США. Оцінки Американського інституту нафти, оприлюднені напередодні, показують скорочення резервів нафти в Штатах минулого тижня на 4,44 млн барелів.

Офіційні дані буде опубліковано Міністерством енергетики в середу о 17:30 за київським часом.

Вартість вересневих ф'ючерсів на сорт Brent на лондонській біржі ICE Futures за даними на 8:15 за київським часом становить $83,63 за барель, що на $0,1 (0,12%) нижче, ніж на закриття попередніх торгів. У вівторок ці контракти здешевшали на $1,12 (1,3%), до $83,73 за барель.

Ф'ючерси на нафту WTI на серпень на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) знизилися в ціні на цей час на $0,1 (0,12%), до $80,66 за барель. За підсумками попередньої сесії вартість цих контрактів зменшилася на $1,15 (1,4%), до $80,76 за барель.

Тиск на нафтовий ринок чинять побоювання зниження попиту на енергоносії в Китаї в умовах уповільнення економічного зростання в цій країні, зазначає Market Watch.

Глобальні інвестбанки погіршують прогнози для економіки КНР на 2024 рік після публікації даних за другий квартал, що показали скорочення темпів підвищення ВВП країни у квітні-червні до мінімальних з І кварталу 2023 року 4,7% у річному вираженні.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти