У початок

Єменські хусити атакували нафтовий танкер у Червоному морі

Нафтовий танкер Chios Lion під прапором Ліберії оцінював збитки й досліджував потенційний розлив нафти після того, як на нього напали єменські хусити у Червоному морі, повідомив 16 липня Спільний центр морської інформації Червоного моря та Аденської затоки (JMIC).

Безпілотний плавзасіб завдав незначних пошкоджень лівому борту Chios Lion 15 липня під час серії атак хуситів на це й інше судно, що пливло приблизно за 100 морських миль на північний захід від портового міста Ємену Ходейда.

«Спочатку прямуючи на південь, після атаки судно розвернулося й повернулося на північ із загрозливої зони для подальшої оцінки збитку й дослідження можливого розливу нафти», — йдеться в заяві JMIC.

У Центрі додали, що капітан і екіпаж у безпеці.

Єменські хусити заявили, що вони обстріляли Chios Lion і Bentley I балістичними ракетами, безпілотниками і мінованими човнами у відповідь на смертоносний авіаудар Ізраїлю по місту Хан-Юніс на півдні сектора Газа в суботу.

Починаючи з листопада, атаки хуситів завдали економічних збитків світовій торгівлі, змусивши судновласників спрямувати судна від короткого шляху Суецького каналу до довшого й дорожчого маршруту навколо Африки.

Вони також становлять небезпеку для навколишнього середовища у вигляді розлитого вантажу, наприклад, нафти й добрив, а також палива, що використовується для суднових двигунів.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти