У початок

PERN інвестує в залізничну інфраструктуру

PERN і Colas Rail Polska підписали угоду про будівництво масивного залізничного фронту на паливній базі PERN у населеному пункті Нова Вєсь Велька. Про це повідомляє Центр інформації про енергетичний ринок.

Зазначається, що завдяки цьому можливість приймання нафтопродуктів залізничним транспортом буде збільшено вдвічі, що допоможе задовольнити наростальний попит клієнтів PERN на цей вид послуг.

«Ця інвестиція створить найвигідніший логістичний ланцюг з погляду швидкості, вартості й обсягів для імпорту палива з паливного центру в Дебогоже, а також транспортування палива з Гданського НПЗ на південь», — йдеться у повідомленні.

15 липня 2024 року PERN підписав угоду з компанією Colas Rail Polska на будівництво масивного залізничного фронту й нових відправних колій на паливній базі PERN № 2 у селі Нова Вєсь Велька.

Інвестиція є відповіддю компанії на зміну потреб ринку й зростання попиту клієнтів на доставлення нафтопродуктів залізничним транспортом. Створена інфраструктура пришвидшить обслуговування вагонів і значно підвищить ефективність самого фронту розвантаження.

Новий залізничний фронт відповідатиме як найвищим вимогам охорони навколишнього середовища, так і безпеки праці. У майбутньому збільшений потенціал залізничного фронту на паливній базі PERN у Новій Весі Велькій може також бути використано для розвитку послуги приймання нових продуктів, зокрема палива HVO (Hydrogenated Vegetable Oil) – тобто біопалива, яке є альтернативою дизельному пальному. 

Заплановані інвестиційні роботи включатимуть будівництво 21 станції двостороннього розвантаження, що дозволить одночасно розвантажувати до 30 залізничних цистерн. Кожну станцію буде обладнано 3 роз’ємами для приймання різних нафтопродуктів, тобто дизпального, бензину й мазуту. Крім того, для ефективного обслуговування залізничних цистерн будуть побудовані нові ділянки колій загальною протяжністю 3,5 км.

«Будівництво великого залізничного фронту на паливній базі PERN у Новій Вєсі Велькій — один із важливих елементів реалізації стратегії компанії, яка передбачає зміцнення групи PERN як лідера логістики сировини й палива у Польщі. Ми хочемо активно реагувати на економічні й геополітичні виклики, зокрема будуючи міцну основу для диверсифікації нашого бізнесу, ми сміливо дивимося в майбутнє і вже закладаємо основи для нових послуг, які будемо надавати в найближчі роки», — підкреслює Даніель Свєнтоховський, президент правління PERN.

Паливна база PERN у Nowa Wieś Wielka — найбільша паливна база в Польщі — ключова ланка у системі забезпечення Польщі рідким паливом.

Завершення будівництва масивного залізничного фронту на паливній базі PERN заплановано на 2025 рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти