У початок

Бразилія продовжує імпорт російського ДП, щоб зменшити ціновий тиск

Бразилія продовжуватиме імпортувати російське дизельне пальне доти, поки це не допоможе стримувати ціни на пальне для бразильських автомобілістів, сказав міністр шахт і енергетики Александр Сілвейра.

Як повідомляє Bloomberg, цього року росія зміцнила позиції головного постачальника палива для Бразилії, обігнавши США. Сілвейра, який перебуває у Вашингтоні, щоб обговорити співпрацю в енергетичному переході, не бачить тиску з боку адміністрації Байдена щодо припинення імпорту. За вісім місяців Бразилія імпортувала 3,15 млн тонн російського дизпального, тоді як із США було завезено лише 2,2 млн тонн продукту, свідчать бразильські митні дані.

«Якщо імпорт дизельного пального, російського чи з будь-якої іншої країни, сприяє зниженню внутрішніх цін, то це не викликає занепокоєння», — сказав Сілвейра. Існує «розуміння того, що країни, які розвиваються, повинні розширювати комерційні зв’язки для економічного зміцнення й боротьби з нерівністю».

США та їхні союзники намагаються обмежити надходження нафтодоларів у росію, щоб скоротити доступні кошти для ведення війни в Україні.

Petroleo Brasileiro SA, як відомий виробник із Ріо-де-Жанейро, захистить найбільшу економіку Латинської Америки від стрибків цін на пальне, якщо війна Ізраїлю з ХАМАС перекинеться на інші країни Близького Сходу. Зі слів Сільвейри, Petrobras враховує витрати на виробництво на внутрішньому ринку згідно з новою політикою цін на паливо, оголошеною в травні, яка допоможе зменшити вплив нестабільності на світових ринках нафти.

Цього року Бразилія також імпортувала нафту і природний газ з росії. Два танкери з російською арктичною нафтою розвантажилися в північно-східній Бразилії з початку вересня, і Бразилія імпортувала російський вантаж скрапленого природного газу в травні, згідно з даними відстеження доставки, зібраними Bloomberg.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти