У початок

BP і Shell досягли домовленості з Тринідадом про дослідження глибоководних блоків

Консорціум BP Plc і Shell Plc досягли угоди з Тринідадом і Тобаго щодо дослідження трьох глибоководних блоків для видобутку вуглеводнів у країні Карибського басейну, повідомив міністр енергетики Стюарт Янг.

Угода допоможе Тринідаду прискорити розвідку й видобуток на шельфі, щоб отримати більше природного газу для підтримки своєї промисловості скрапленого природного газу і нафтохімічної промисловості.

«Кабінет міністрів схвалив відведення трьох глибоководних блоків консорціуму BP і Shell», сказав Янг у прес-релізі, додавши, що перемовини були складними, оскільки блоки раніше не були досліджені, а також через проблеми, пов’язані з глибоководною розробкою.

«Консорціум може підтвердити, що він близький до завершення перемовин з урядом Тринідаду і Тобаго щодо глибоководних блоків біля шельфу Тринідаду і Тобаго», — йдеться в заяві BP і Shell.

Угоду було укладено майже через дев'ять місяців після того, як уряд Тринідаду відхилив пропозиції, спочатку подані консорціумом, через те, що вони не досягли мінімальних порогів.

Shell і BP внесли зміни до своїх початкових тендерних пропозицій, включивши буріння принаймні трьох глибоководних свердловин у запропоновану мінімальну робочу програму. Зі слів джерел, обізнаних із цим питанням, план включає отримання 3D-сейсмічних зображень нерозвіданої території.

Сторони домовилися про розвідку блоків 25a, 25b і 27. Консорціум також подав пропозицію щодо блоку 23b, але не досяг згоди щодо цієї території з урядом, сказав Янг.

Shell і BP – найбільші акціонери атлантичного експортного проєкту СПГ у Тринідаді, найбільшого в Латинській Америці, встановлена ​​потужність якого становить 15 млн метричних тонн на рік (MTPA). Але він виробляє 10 млн тонн газу через недостатнє постачання газу.

Глибоководний раунд Тринідаду і Тобаго було закрито торік у червні після того, як уряд отримав лише пропозиції від консорціуму BP-Shell на чотири з 17 запропонованих блоків.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти