У початок

БНК посилилася на ринку авіапального

Також є російською мовою

Білоруська нафтова компанія (БНК) за підсумком січня-серпня 2021 р. постачила в Україну 42 тис. т авіаційного пального, що в чотири рази більше від показника аналогічного періоду торік (11 тис. т). Про це enkorr повідомили в Консалтинговій групі «А-95» з посиланням на дані власного дослідження.

Таким чином, частка білоруського авіагасу в імпортних постачаннях на українському ринку зросла з 14% у січні-серпні 2020 р. до 47% у січні-серпні 2021 р..

Доли источников в импорте РТ в январе-августе 2021 г., тыс. т

Близько 65%, або 27,6 тис. т усього імпортованого гасу від БНК припало на серпень. Це передовсім викликано проведенням низки тендерів Міністерством оборони України, за якими відомство закупило понад 43 тис. т ресурсу.

Импорт РТ из РБ в 2020-2021 гг., тыс. т.

Основними контрагентами Білоруської нафтової компанії в серпні були «Сокар Україна» з обсягом 14,2 тис. т, на адресу компанії ОККО було постачено 5,7 тис. т, для «Люкс Країна» – 3,9 тис. т і для «Татнафти -АЗС-Україна» – 2,8 тис. т.

Як повідомлялося, за підсумками січня-серпня поточного року в Україну було імпортовано 90 тис. т авіаційного палива. Це на 21% більше від показника січня-серпня торік (74,2 тис. т). При цьому постачання з Литви скоротилися на 29%, до 32 тис. т.

Довідка enkorr

ЗАТ «Білоруська нафтова компанія» створено у 2007 р. для оптимізації роботи із закупівель нафти й експорту нафтопродуктів. Має дочірні компанії в Польщі, Латвії, Великобританії, РФ і в Україні. Основні види діяльності: гуртова закупівля нафти, її переробка на білоруських НПЗ, реалізація нафтопродуктів на експорт.

У липні 2021 р. новим генеральним директором Білоруської нафтової компанії було призначено Михайла Костечка, який до цього очолював ЗАТ «Трансхема» (входить до товаропровідної мережі концерну «Белнафтохім»), яке працює у Вільнюсі.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти