У початок

Bloomberg: у центрі уваги ринку – коливання нафти з прогнозом попиту в Китаї й зауваження ФРС

Ціни на нафту коливалися, оскільки трейдери оцінювали масштабні зусилля Китаю зі стимулювання економіки й готувалися до коментаря глави Федерального резерву США, який може свідчити про подальше посилення монетарної політики. Про це повідомляє Bloomberg.

Західнотехаська проміжна нафта з постачанням у серпні підвищилася до $71 за барель після падіння на 0,6% на початку сесії. Попри те, що останніми днями Китай вжив низку поступових кроків для сприяння зростанню, існує постійне занепокоєння, що його кроки можуть бути недостатніми.

Пізніше в середу голова ФРС Джером Пауелл має представити свій піврічний звіт Конгресу. Хоча політики залишили процентні ставки незмінними на зустрічі минулого тижня, вони прогнозують подальше зростання в другій половині, щоб допомогти повернути все ще високу інфляцію до цільового значення.

Ціни на нафту впали вдвічі, оскільки відхід Китаю від суворої політики Covid Zero не набрав обертів, а глобальні постачання сирої нафти, зокрема з росії, виявилися надлишковими. У відповідь Організація країн-експортерів нафти та її союзники оголосили про скорочення постачань, включаючи добровільне скорочення лідером картелю Саудівською Аравією, яке набуде чинності в липні.

«Поки що ринки не відмовляються від заходів монетарного стимулювання Китаю», — сказала Вандана Харі, засновник аналітичної фірми Vanda Insights. Настрої в галузі залишаються похмурими, оскільки на наступному засіданні ФРС очікується потенційне підвищення, додала вона.

На Близькому Сході шквал нещодавніх закупівель сирої нафти від нафтопереробних заводів (НПЗ) із Китаю до Японії призвів до різкого зростання місцевих цін, спричинивши напруження на ринку. Спотові диференціали для оманської сирої нафти з навантаженням у серпні подвоїлися за останній тиждень, тоді як премії за сорт Murban в Абу-Дабі також підскочили.

З огляду на перспективи Китаю очікується, що економіка стабілізується в другій половині після стимулювання, повідомляє в середу China Securities Journal з посиланням на аналітиків. Окремо Ван Хунін, посадовець № 4 Комуністичної партії Китаю, наголосив на важливості збільшення споживання.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти