У початок

Блеф триває: в росії запропонували ввести рублевий розрахунок за експорт вугілля, нафти і металу

Глава госдуми рф вячеслав володін запропонував розширити експортний список товарів, розрахунок за які потрібно здійснювати в рублях. Він хоче додати в цей перелік метали, нафту і вугілля. Про це повідомляє з посиланням на володіна в telegram пише «РБК-Україна».

«У європейських держав є всі ринкові можливості розраховуватися в рублях. Жодної трагедії в цьому немає. Набагато страшніша ситуація, коли гроші є, а товару немає. Співпраця має бути взаємовигідною», – заявив голова госдуми.

Він зважає, що, крім газу, європейські країни повинні сплачувати в рублях ще й за добрива, зерно, масло, нафту, вугілля, метали, ліс та інші російські товари.

Володін звернувся до парламентів країн, які росія вирішила вважати недружніми, і додав, що «політикою санкцій, намагаючись ізолювати росію, вони ізолювали себе».

Як писав enkorr, росія з 31 березня запроваджує рублевий розрахунок за газ для західних країн. Однак країни G7 відмовилися платити «газпрому» в рублях, заявивши, що це порушення чинних на сьогодні контрактів.

 

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти