У початок

Благодійність: WOG і UNITED24 зібрали 23 млн грн на всюдиходи

У межах проєкту «Рятуємо всюди, де наші люди» було передано 22,8 млн грн на чотири рятувальні всюдиходи «Богун» для підрозділів Нацгвардії й ДСНС Херсонської області. Про це повідомила прес-служба мережі WOG.

Зазначається, що проєкт стартував на початку червня. Щоб долучитися до збору, достатньо було заправити авто на WOG брендовим пальним Mustang. З кожного придбаного літра компанія перераховувала 1 гривню на закупівлю рятувальних всюдиходів. Також можна було задонатити на банку проєкту «Рятуємо всюди, де наші люди». Усі кошти було спрямовано через UNITED24 на забезпечення військових і рятувальників всюдиходами.

«Ми вдячні сотням тисяч небайдужих українців, які долучилися до проєкту, щоб спільними зусиллями допомогти захисникам і рятувальникам. Перший всюдихід було придбано вже на восьмий день від старту проєкту і передано ДСНС у Херсонській області для порятунку людей на територіях, підтоплених унаслідок підриву Каховської ГЕС. Там він продемонстрував свою незамінність у рятувальних операціях», — розповів Геннадій Карлінський, директор з маркетингу мережі АЗК WOG.

Решту три всюдиходи, з його слів, буде передано підрозділам Нацгвардії, що боронять країну на передових позиціях.

«Вони дадуть змогу якнайшвидше евакуювати поранених захисників з поля бою бездоріжжям, важкопрохідною місцевістю й по воді. А це надзвичайно важливо, оскільки шанси врятувати життя максимальні, якщо впродовж першої години надати пораненому кваліфіковану допомогу», — пояснив Карлінський.

У компанії зазначили, що, на відміну від звичайної рятувальної техніки, всюдиходи «Богун» можуть пересуватися по воді й важкопрохідній місцевості: під час паводків, весняного й осіннього розмиття доріг тощо. Це універсальний транспорт для евакуації і порятунку, який обладнано ношами з системою кріплення до гелікоптера для транспортування постраждалих.

Партнери проєкту — виробник українських всюдиходів ТОВ «ТАХАЛ», стрімінговий сервіс MEGOGO, виробник м`яких іграшок «Копиця», креативна агенція IAMIDEA.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти