У початок

Байден закликав нафтові компанії США «відповісти путіну»

Для протидії рф Сполучені Штати мають збільшити інвестиції у нафтову галузь. Про це на своїй сторінці у twitter написав президент США Джо Байден, повідомляє «Економічна правда».

«Торік нафтові компанії США отримали майже $80 млрд прибутку. Зараз не час для рекордних прибутків. Настав час зробити крок на благо своєї країни. Щоб відповісти владіміру путіну, треба інвестувати в безпосереднє виробництво», – пише він.

Нагадаємо, напередодні The New York Times, посилаючись на свої джерела, повідомив, що президент Байден готовий відкрити стратегічний запас нафти для зниження світових  цін на енергоносії після вторгнення росії в Україну.

Із таким зверненням президент США має виступити найближчим часом. За даними видання, у найближчі півроку США постачатимуть зі своїх резервів 1 млн барелів нафти щодоби. Цей обсяг покриває 5% американського попиту на нафту й близько 1% – світового.

Як повідомлялося, у наступний пакет санкцій ЄС проти росії може увійти ембарго на російські енергоносії. Втім, наразі серед країн ЄС немає єдності щодо запровадження нафтогазового ембарго проти росії, зокрема – через очікуваний стрибок цін на нафту.

Натомість європейські країни з метою посилення санкцій проти Росії розглядають змогу розширення обмежень на більшу кількість банків, запровадження санкцій проти додаткових членів сімей олігархів і посилення обмеження використання криптовалют для ухилення від санкцій.

 

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти