У початок

Barclays знижує прогнози цін на нафту на 2023 рік

У середу Barclays знизив свої прогнози щодо цін на нафту на 2023 рік, частково через більш стабільний обсяг виробництва в росії, ніж очікувалося, і заявив, що ринок може зіткнутися з дефіцитом у другій половині року через зростання попиту в Китаї.

Банк знизив свої середні прогнози для порівняльних показників Brent і West Texas Intermediate (WTI) на $6 за барель і $7 за барель відповідно, до $92 і $87 за барель.

Він також прогнозує, що наступного року Brent складе в середньому $97 за барель, а WTI – $92 за барель.

Аналітики додають, що ринок може зіткнутися з дефіцитом у 500 тис. барелів на день (б/д) у другій половині цього року, коли Китай відмовляється від обмежень, пов’язаних із пандемією, і сповільнюється зростання пропозиції з-за меж групи виробників ОПЕК+.

Попит на нафту в Китаї може зрости на 500 тис.-600 тис. б/д 2023 року, заявив у вівторок на конференції CERAWEEK Хайтам Аль Гайс, генеральний секретар Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), світовий попит на нафту зросте на 2,3 млн б/д 2023 року.

Тим часом Barclays переглянув свою оцінку попиту на 2023 рік на 150 тис. б/д, частково через дещо покращені прогнози зростання для Сполучених Штатів і Європи. Цього року китайський попит зріс на 900 тис. б/д.

Наприкінці минулого року країни G7, Європейський Союз і Австралія домовилися про обмеження ціни на російську нафту, щоб позбавити москву коштів для її війни в Україні.

У Barclays заявили, що ризик уповільнення економічної активності залишається через низьку промислову активність і продовження жорсткості монетарних умов.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти