У початок

Незалежна американська компанія має намір збільшити видобуток нафти в Єгипті

Американська незалежна корпорація APA цього року має на меті збільшити видобуток нафти в Єгипті до понад 165 тис. барелів нафтового еквіваленту на день, повідомляє Upstream Online.

APA — колишня Apache — працює в Єгипті вже 27 років і є одним із найбільших власників територій у плідній наземній компанії Western Desert, причому більша частина її портфоліо перебуває під модернізованою концесійною угодою (MCA) дворічної давнини.

За даними Upstream Online, видобуток нафти в четвертому кварталі 2022 року склав трохи більше 151 тис. барелів нафти на добу (б/д), що знову було нижче від очікувань ринку, в основному через затримку операцій.

Однак виконавчий директор Джон Крістманн сказав, що до останнього кварталу 2023 року видобуток, як очікується, зросте на 10%, до приблизно 166 тис. барелів нафти на добу, висловивши впевненість у цьому прогнозі, оскільки ефективність буріння покращилася під кінець минулого року.

APA має щонайменше 17 бурових установок порівняно з 11 одиницями рік тому, які працюють у Західній пустелі — бурять поєднання розвідувальних, оціночних і експлуатаційних свердловин на основі інтерпретованих даних, отриманих у результаті величезних 3D-сейсмічних кампаній, що охоплюють 3 млн акрів.

APA також була успішною на 31 з 34 свердловин, пробурених в останньому кварталі, зробивши три відкриття, кожна з яких витікало понад 3 тис. барелів нафти на день під час тестування.

Крім того, компанія розраховує в кожному кварталі 2023 року підключати від 25 до 30 свердловин, продовжуючи при цьому скорочувати звичайне спалювання газу.

Коментуючи діяльність APA у 2022 році, Крістманн сказав: «Я думаю, що ви бачите вплив MCA — були деякі речі, які не враховувалися, і ми змогли просунути деякі з них і визначити їх пріоритетність. Відсоток успіху стає дещо вищим, оскільки спочатку ми отримуємо деякі з тих низьких плодів».

Розмовляючи з аналітиками наприкінці минулого тижня, він сказав, що кампанія APA з 17 бурових установок зосереджена на нафті.

«Я думаю, ви побачите досить потужну програму в Єгипті. Приємно те, що цей звичайний камінь тече досить жорстко й швидко і створює менші, але дуже вражаючі утворення матеріалу».

Ключова перевага доступу APA до нових 3D-сейсмічних даних полягає в тому, що він дозволяє технічним командам визначати пріоритети перспектив для буріння й ідентифікувати нові цілі в кількох продуктивних горизонтах у крейдяних, юрських і більш глибоких палеозойських формаціях.

Єгипетська MCA консолідувала 98% площі APA та 90% її виробництва за однією концесійною угодою й оновила існуючі умови оренди на розробку на 20 років і оренду на розвідку на п’ять років.

Ця консолідована концесія має єдиний пул відшкодування витрат, який забезпечує покращений доступ до відшкодування витрат, фіксований ліміт відшкодування в 40% і фіксовану ставку розподілу прибутку в 30% для всього виробництва APA.

2022 року APA пробурила 66 експлуатаційних і 31 розвідувальну свердловину в Єгипті.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти