У початок

Aramco знижує жовтневі ціни на нафту Arab Light для Азії

Відповідно до останнього прайс-листа, Saudi Aramco знизила жовтневі ціни на сиру нафту Arab Light для азійських покупців. Державний нафтовий гігант знизив офіційну ціну продажу своєї легкої нафти Arab Light на 70 центів, довівши її до $1,3 за барель вище від регіонального рівня. Про це повідомляє Arab News.

Це коригування відбулося на тлі падіння цін на нафту Brent, які знизились до $71,49 за барель — зниження відбулося на $1,2 за барель (1,65%) за день і найнижчий рівень за багато років.

Saudi Aramco також знизила ціни на нафту Arab Light для Європи й США. Для Європи й Середземномор’я ціна на сорт Arab Light на $0,35 вище за ICE Brent, тоді як для Східної Азії ціну встановлено на рівні $1,3 за барель вище від бенчмарків Оману й Дубаю.

Зниження цін слідує за переглянутими прогнозами Банку Америки, які тепер передбачають, що наступного року ціна на нафту Brent становитиме у середньому $75 за барель, порівняно з попередньою оцінкою в $80. Прогноз West Texas Intermediate також було знижено до $71 за барель з $75.

Також варто зазначити, що нещодавно ОПЕК+ вирішила відкласти заплановане скорочення квот на видобуток, заплановане на жовтень. Нова угода дозволить зберегти поточний рівень виробництва протягом додаткових двох місяців.

Раніше Citigroup попереджала, що нафта Brent може впасти нижче за $70 за барель, якщо ОПЕК+ продовжить додавати видобуток на ринок. Однак двомісячна затримка з коригуванням рівня виробництва істотно не вплинула на ціни.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти