У початок

У бєлгородській області після атаки дрона горить нафтобаза

У бєлгородській області після прильоту дрона почалася пожежа на майданчику для зберігання палива, повідомляє УНІАН з посиланням на губернатора області вячеслава гладкова.

 «... атакували майданчик для зберігання палива на території волоконівського району. У результаті вибуху сталося загоряння резервуарів. Тепер російські пожежники намагаються загасити пожежу», — повідомив гладков.

Як зазначає «Бі-бі-сі», цей район межує з Україною. Відстань від нього до Вовчанська й Куп'янська у Харківській області становить 30 км.

Журналісти звернули увагу, що останніми кількома місяцями російські губернатори, звітуючи про прильоти по нафтобазах та інших цілях, весь час заявляють, що на об'єкт начебто впали уламки збитого безпілотника. Однак нині гладков не вжив цього формулювання.

Нагадаємо, прильоти по російських НПЗ трапляються досить часто. Одними з найпомітніших стали атаки на нафтобази «лукойл-югнєфтєпродукт» і «роснєфть-кубаньнєфтєпродукт». Їх провели співробітники СБУ.

А 9 липня СБУ і Головне управління розвідки провели успішну операцію з ураження аеродрому, нафтопереробного заводу (НПЗ) й електропідстанції у трьох областях рф.

Ударами по російських НПЗ Україна хоче обмежити можливості швидкого постачання палива на фронт, а також знизити доходи рф від постачань нафти.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти