У початок

Нігерія отримала ліцензію на перший плавучий завод СПГ

Нафтовий регулятор Нігерії 6 вересня надав UTM Offshore Limited першу ліцензію на експлуатацію плавучого заводу скрапленого природного газу для відбору спаленого газу з нафтового родовища ExxonMobil у дельті Нігеру. Про це повідомляє Reuters.

Такі заводи з’являються на континенті, оскільки Африка прагне отримати свої газові ресурси. За оцінками уряду, Нігерія має понад 209 трлн кубічних футів газу, але втрачає понад $1 млрд щорічного доходу через спалювання газу.

Плавуче судно продуктивністю 2,8 млн тонн на рік, яке належить компанії UTM, збиратиме газ, що спалюється на факелах, з орендованого ExxonMobil Oil Mining Lease 104 (родовище Йохо) у шельфі Аква-Ібом на півдні Нігерії.

Фарук Ахмед, голова Нігерійського регуляторного органу середньої й нижньої течії нафти (NMDPRA), сказав, що потужність заводу було підвищено з 1,2 млн тонн на рік до 2,8 млн тонн на рік через зростання попиту на СПГ.

Інженерні роботи буде завершено 2028 року, а виробництво розпочнеться у І кварталі 2029 року, сказав генеральний директор UTM Offshore Джуліус Роне.

З його слів, це «лише етап проєктування, і є інші змінні. Тому неможливо назвати вартість, але це багатомільярдний проєкт».

Він зазначив, що завод постачатиме 500 тис. тонн скрапленого газу для внутрішнього ринку, а СПГ буде експортуватися.

Afreximbank виділив $2,1 млрд на фінансування першої черги будівництва й зобов’язався виділити ;3 млрд на другу фазу.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти