У початок

Апеляційний суд зобов’язав UPG знести АЗС на проспекті Незалежності у Житомирі

На засіданні 24 травня 2022 року Житомирський апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції й задовольнив позов громадської організації, яка вимагала знести заправку UPG у Житомирі на проспекті Незалежності, 29.

Відео-оголошення судового рішення виклали у Facebook-групі «Житомир проти АЗС UPG», повідомляє «Житомир.info».

«Апеляційну скаргу громадської організації «Громадська оборона міста Житомира» задовольнити, рішення Богунського районного суду міста Житомира від 22 грудня 2021 року скасувати й ухвалили нове судове рішення: позов громадської організації «Громадська оборона міста Житомира» до товариства з обмеженою відповідальністю «Юпіджі», третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору, приватне підприємство «Укрпалетсистем», про знесення самочинного будівництва задовольнити. Зобов’язати ТОВ «Юпіджі» привести земельну ділянку за адресою м.Житомир, проспект Незалежності, 29 до попереднього стану шляхом демонтажу за власний рахунок самочинно побудованого автозаправного комплексу з пунктом сервісного обслуговування населення, адміністративними приміщеннями, АГЗП та автомийкою», — зачитала головуюча суддя.

Постанову апеляційного суду може бути оскаржено в касаційному порядку зверненням до Верховного суду протягом 30 днів.

Зазначається, що в рішенні Богунського суду, яке скасував апеляційний суд, причиною відмови у задоволенні позову стало те, що ТОВ «Юпіджі» мало зареєстроване право власності на об`єкт нерухомого майна «АЗК з пунктом сервісного обслуговування населення, адміністративними приміщеннями, АГЗП та автомийкою» на проспекті Незалежності, 29.

Як повідомляв enkorr, місцеві жителі й громадські активісти заявляють, що об'єкт було збудовано всупереч результатам громадських слухань і без будь-яких дозвільних документів.

Раніше Господарський суд Житомирської області задовольнив позов громадськості міста й зобов'язав ТОВ «Юпіджі» відновити порушений благоустрій території навколо автозаправного комплексу на проспекті Незалежності, 29.

Нагадаємо, компанія «Укрпалетсистем» (UPG) відкрила цей автозаправний комплекс у липні 2020 року.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти