У початок

Adriatic LNG в Італії встановив новий рекорд

Адріатичний імпортний СПГ-термінал Італії встановив новий рекорд у першій половині цього року шляхом постачань у мережу зі свого заводу в Адріатичному морі, повідомляє LNG Prime.

За даними Adriatic LNG, регазифікаційний термінал, розташований біля узбережжя Венето, відправив 4,4 млрд куб. м природного газу в національну мережу трубопроводів протягом січня-червня, покриваючи понад 14,2% національного споживання газу й підтвердивши себе як третє джерело надходження італійського газу.

Обсяги зросли на 5,5% порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Крім того, протягом першого півріччя підприємство Adriatic LNG прийняло 38 танкерів СПГ, в основному з Катару й США, що охоплює близько 58% імпорту СПГ Італії.

До рекорду першого півріччя об’єкт також побив свій річний рекорд за 2023 рік, постачивши 8,5 млрд кубометрів природного газу в національну мережу трубопроводів, що на 7% більше, ніж 2022 року.

Запущений 2009 року перший у світі морський гравітаційний імпортний термінал СПГ розташований приблизно за 14 км від берега Порто-Леванте й має потужність регазифікації близько 9,6 млрд кубометрів на рік.

На сьогодні термінал прийняв понад 1000 LNG-возів і загалом спрямував у національну газову мережу 96 млрд кубометрів газу.

У березні 2023 року компанія Adriatic LNG отримала свій 1000-й вантаж СПГ з 2009 року.

Італійська енергетична компанія Snam нещодавно вирішила збільшити свою частку в Adriatic LNG-терміналі після того, як власник терміналу зберігання в Роттердамі VTTI й німецький керуючий активами IKAV об’єднали зусилля, щоб отримати контрольний пакет акцій у цьому об’єкті.

Після завершення угоди Snam буде володіти 30%, а VTTI – 70% в Adriatic LNG.

Раніше американська енергетична компанія ExxonMobil мала 70,7% акцій Adriatic LNG, тоді як державний LNG-гігант QatarEnergy володів 22%, а Snam – володів 7,3%.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти