У початок

«Укртатнафта» сплатила 530 млн грн податків, несплачених колишнім менеджментом, — СБУ

Завдяки розслідуванню СБУ і БЕБ корупційних схем колишнього менеджменту ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» держбюджет України поповнився на 531 млн грн. Про це повідомляє прес-служба СБУ.  

Відповідну суму було перераховано нинішніми керівниками ПАТ «Укртатнафта», які отримали відповідне інформування від правоохоронців.

Нагадаємо, що як свідчать матеріали розслідування, попередній менеджмент цієї компанії продавав пальне через мережу АЗС без сплати акцизного податку. І це при тому, що суми акцизного збору закладались у ціну для споживачів.

Таким чином заборгованість компанії перед державою лише за цим епізодом становить понад 605 млн грн.

За цим фактом повідомлено про підозру головному бухгалтеру й колишньому директору акціонерного товариства.

Для відшкодування завданих Україні збитків правоохоронці здійснили відповідне інформування нинішнього менеджменту компанії.

Після цього представники ПАТ «Укртатнафта» здійснили термінове перерахування в бюджет 531 млн грн кількома платежами.

Наразі вирішується питання використання відшкодованих коштів для забезпечення потреб Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше співробітники Служби безпеки спільно з БЕБ викрили масштабні схеми привласнення 40 млрд грн колишніми власниками і топменеджментом «Укрнафти» й «Укртатнафти».

У межах кримінального провадження тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин незаконної діяльності і притягнення винних до відповідальності.

Розслідування проводили співробітники СБУ спільно з детективами Бюро економічної безпеки за процесуального керівництва Офісу генерального прокурора.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти