У початок

Китай шукає СПГ, під загрозою крихка рівновага на ринку газу — Bloomberg

Китай очікує постачань скрапленого природного газу наступного літа, що може призвести до скорочення глобальних постачань і зменшення газу у Європі, пише Bloomberg.

Державна China National Offshore Oil Corp. планує купувати СПГ з червня 2023 року по червень 2024 року, зі слів трейдерів. Cnooc не уточнив, скільки постачань він хоче придбати, але зазначив, що постачальники повинні запропонувати принаймні один вантаж для доставки взимку, повідомили трейдери.

Цей крок Cnooc стався тієї миті, коли відхід Китаю від Covid Zero готується підвищити попит на природний газ у найбільшому світовому імпортері. Трейдери очікують зростання закупівель СПГ.

Потенційне повернення Китаю на ринок може обмежити доступність палива для Європи, де очікується, що наступної зими запаси залишаться обмеженими. Імпорт СПГ цієї азіатської країни торік упав приблизно на 20% через вірусні обмеження і високі ціни, що звільнило постачання на інші ринки.

Cnooc оголосила схожий тендер у грудні, в результаті чого було закуплено декілька постачань для доставки 2023 року. Хоча вантажі становили лише частину загального попиту на паливо в країні, це все одно була одна з найбільших спотових закупівель Китаю за минулий рік.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти