У початок

ОККО відкрила в Одесі АЗК із сонячними панелями замість даху (фото)

Також є російською мовою

Мережа АЗК ОККО відкрила в Одесі за адресою вул. Пестеля, 2А новий автозаправний комплекс, чия архітектурно-інженерна конструкція не має аналогів в Україні, повідомляють у компанії.

Відзначається, що роль покриття над операторною, літньою терасою, навісом над зоною паливно-роздавальних колонок та перехідним навісом грають сонячні панелі. Очікується, що завдяки такому рішенню АЗК покриватиме до 70% своїх потреб в електроенергії за рахунок власної генерації, а в найбільш сонячні місяці навіть зможе забезпечувати себе електроенергією повністю.

Загалом на новому АЗК встановлено 316 сонячних панелей загальною площею покриття 622 квадратних метри. За прогнозами, вони зможуть генерувати понад 130 тисяч кіловат-годин електроенергії на рік. Мережа ОККО інвестувала в цей проект понад 2 мільйони гривень.

У компанії відзначили, що найближчим часом компанія планує розташувати сонячні електростанції ще більш ніж на 80 своїх заправках у різних регіонах України.

«Новий автозаправний комплекс в Одесі унікальний і за дизайном, і за функціоналом. Ми бачили схожі заправки в Угорщині, інших країнах Європи, але в Україні це перший такий об'єкт, – розповідає віце-президент мережі ОККО з розвитку і технічного забезпечення Олександр Гегедиш. – Наша компанія вже використовує сонячну енергію в своїй діяльності й у подальшому має намір активно розвивати цей напрям. Адже ми розглядаємо його не тільки в контексті бізнес-вигоди, але і з погляду розвитку альтернативних джерел енергозабезпечення, заощадження вичерпних ресурсів як у рамках компанії, так і в країні загалом».

Одеський АЗК на Пестеля – це вже 11 автозаправний об'єкт у мережі ОККО, де працюють сонячні панелі. Крім того, найбільшу в Західній Україні фасадну сонячну електростанцію змонтовано на будівлі головного офісу компанії у Львові. Вона складається майже з 1000 панелей, які покривають 7-поверхову будівлю. Протягом 2021 року ОККО має намір інвестувати в розвиток сонячних джерел енергозабезпечення понад 40 мільйонів гривень.

Довідка enkorr

Мережа АЗК ОККО (концерн «Галнафтогаз») входить до складу OKKO Group і є однією з найбільших автозаправних мереж в Україні, яка налічує 413 автозаправних комплексів. У структурі компанії діє також найбільша мережа закладів харчування в дорозі, що працюють під брендами Hot café, A la minute, Pasta Mia і Meiwei. Підрозділи компанії займаються реалізацією товарів через магазини на АЗК, продажом нафтопродуктів великим і малим гуртом, надають послуги з експертизи якості пального, зберігання і транспортування нафтопродуктів. У мережі ОККО діє 10 власних нафтобаз, 1 ГНС, Херсонський нафтоперевалочний комплекс, 19 стаціонарних і мобільних лабораторій контролю якості нафтопродуктів.

Акціонером і інституціональним інвестором компанії є Європейський банк реконструкції та розвитку.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти