У початок

2024 року «Укрнафта» планує пробурити 30 свердловин

ПАТ «Укрнафта» на наступний рік запланувало буріння 30 свердловин. Про це повідомив заступник директора з розвідки та розробки родовищ компанії Володимир Гришаненко під час виступу на VII Київській нафтогазовій конференції «Ньюфолк НКЦ», йдеться на сторінці «Укрнафти» у мережі Facebook.

«На наступний рік заплановано буріння 30 свердловин», – анонсував Володимир Гришаненко, додавши, що для виконання цього плану компанія планує бурити двома власними буровими верстатами, а ще 8 залучити з ринку.

З його слів, закупівлі послуг і товарів здійснюватимуться винятково через систему публічних закупівель «Прозорро». Перші тендери на 2024 рік буде оголошено вже цього року.

«Компанія також відновлює проведення сейсморозвідувальних робіт, які востаннє виконувалися 10 років тому. «Укрнафта» розробила стратегію на 5 років, завдяки якій планує покрити 3Д-сейсмікою всі власні родовища й перспективні площі. Роботи будуть виконуватися із застосуванням безпровідних технологій. Що важливо, перші тендери виграли українські підрядники саме із безпровідною сейсмікою», – йдеться у повідомленні.

На партнерів буде зроблено ставку і при проведені операцій з гідророзриву пластів (ГРП). Уже підготовлено 40 свердловин, на які компанія залучатиме підрядників з відповідною технікою й досвідом.

Попри те, що багато сервісних робіт підрозділи «Укрнафти» виконують самостійно, в разі збільшення бурових і розвідувальних робіт Володимир Гришаненко не виключає залучення відповідних підрядників з ринку.

Як повідомляв enkorr раніше, до кінця поточного року «Укрнафта» планує розпочати будівництво дев'яти нових свердловин. Причому 7 із них уже буряться або запускаються в роботу. Ще дві – в процесі підготовки.

Друкувати

Коментарі

Увійдіть щоб мати можливість лишати коментарі

Увійти