В начало

Житель Прикарпаття у соцмережі купив недійсні паливні талони

Франківця ошукав аферист, який через соціальну мережу продав йому фальшивих талонів на 5 тис. грн. Про це повідомляє поліція Івано-Франківської області на своїй сторінці у мережі Facebook.

«Шахрайська схема з фальшивими талонами на пальне – сьогодні не вигадка. Працює вона просто: аферисти отримують гроші й зникають, але видають недійсні талони», – йдеться у повідомленні.

Так, 60-річний прикарпатець у соціальній мережі натрапив на оголошення про продаж талонів на дизельне пальне. «Під час листування з адміністратором оголошення домовився отримати товар у поштовому відділенні. Чоловік отримав посилку й оплатив за неї майже 5 тис. грн», – наводить приклад прес-служба поліції Франківщини.  

Закінчилась ця історія прогнозовано: потім заявник заїхав на АЗС, де захотів скористатися талонами, проте їх неможливо було відсканувати. «Продавець» на дзвінки чоловіка не відповідав.

Тож поліція зазначає, що в разі, якщо ви стали жертвою шахраїв:

  • потрібно якнайшвидше зателефонувати на лінію 102 або звернутися із заявою у найближчий відділ чи відділення поліції;
  • у своєму зверненні повідомити деталі, що з вами трапилося, передати відомості про шахраїв: імена, номери телефону;
  • а також повідомити в компанію, від імені якої «працювали» шахраї, про вашу ситуацію, як мінімум вони зможуть сповістити своїх клієнтів про зловмисників, які прикриваються їхнім брендом.
Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти