В начало

Orlen придбає активи Kufpec у Норвегії за $445 млн

Найбільший нафтопереробник Польщі Orlen SA погодився придбати нафтогазовидобувні активи на норвезькому континентальному шельфі у Kuwait Foreign Petroleum Exploration Co. за $445 млн у рамках зусиль з диверсифікації постачань природного газу до цієї східноєвропейської країни.

Як повідомляє Bloomberg, придбання часток у п'яти родовищах допоможе Orlen збільшити видобуток газу в Норвегії на третину — до понад 4 млрд кубометрів, йдеться у заяві компанії, зареєстрованої у Варшаві. Такий обсяг виробництва дасть змогу заповнити власним видобутком близько половини сполучення Baltic Pipe до Польщі.

Польща інвестувала в альтернативні джерела газу, готуючись відмовитися від постачань з росії. Газопровід до Норвегії, сполучення з сусідніми країнами, а також розширення інфраструктури зскрапленого природного газу дозволили їй плавно відмовитися від постачань зі східного напрямку після того, як «газпром» несподівано припинив потік у квітні 2022 року, за вісім місяців до закінчення контракту. 

Orlen каже, що активи, які він придбав у дочірньої компанії KPC Kufpec, знаходяться на родовищах, де він уже володіє своїми частками, що допоможе інтеграції. Його запаси в Норвегії зростуть до 400 млн барелів нафтового еквіваленту, а щоденний видобуток перевищить 100 тис. барелів нафтового еквіваленту.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти