В начало

Зеленський закликав Європу якнайшвидше відмовитися від російської нафти

Президент України Володимир Зеленський закликав Європу якнайшвидше відмовитися від російської нафти. Про це він сказав під час виступу в парламенті Данії, передає «Укрінформ».

«Я прошу вас не зупинятися, будьте лідерами у Європі з просування необхідних усім нам рішень. Ще задовго до цієї війни було очевидним, щоб людство має скорочувати використання викопного палива. Ера вугілля й нафти завдали навколишньому середовищу, нашій планеті загалом дуже сильної школи, – сказав Зеленський. – Зелені технології, зелена енергетика стали логічною справедливою відповіддю на цей виклик. Європейську політику вже спрямовано на скорочення споживання екологічно небезпечних ресурсів, але російська агресія проти України й проти всього, на чому побудоване життя у Європі, є аргументом для того, щоб прискорювати зелену трансформацію на континенті».

За його словами, Європа має відмовитися від російської нафти, відмовитися якнайшвидше.

Зеленський закцентував увагу на тому, що зароблені від продажу нафти гроші зокрема дають керівництву росії змогу бути зухвалим, порушувати загальновизнані правила, просувати ненависть проти інших народів і руйнувати життя сусідніх країн.

Глава держави переконаний, що Україна разом із країнами-партнерами, з усіма відповідальними державами на планеті зможуть подолати цю катастрофу й повернутися до миру, жити разом у європейській родині.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти