В начало

Уряд Японії закликає бізнес не платити Росії рублями

Уряд Японії проситиме японські компанії відмовитися від оплати росії в рублях, особливо в енергетичному секторі. Про це повідомив генеральний секретар уряду Японії Хіроказу Мацуно, пише УНІАН з посиланням на Nikkei Asia.

За його словами, згідно з домовленостями країн «Великої сімки», влада Японії закликає бізнес не погоджуватися на вимоги рф.

Крім того, Міністерство економіки, торгівлі та промисловості повідомило, що Японія заборонить експорт предметів розкоші в росію. До заборонених предметів належать розкішні автомобілі, мотоцикли, алкогольні напої, косметика, предмети моди й предмети мистецтва.

Як повідомлялося раніше, країни G7 (США, Японія, Німеччина, Британія, Франція, Італія й Канада) не платитимуть за російські нафту й газ у рублях, як того вимагає росія.

Раніше президент рф владімір путін заявив, що російська федерація вирішила приймати оплату за постачений у Європу газ російськими рублями.

Після цієї заяви спотові ціни на газ у Європі зросли на 17% – до $1 340/тис. кубометрів.

Австрійська компанія OMV відмовилася сплачувати за російський газ рублями.

Латвія також заявила, що не купуватиме газ з росії за рублі, оскільки контрактом «не передбачено змоги платити в іншій валюті, крім євро».

А прем'єр-міністр Словенії Янез Янша був ще лаконічнішим: «У Європі не платитиме рублями за газ ніхто».

Канцлер Олаф Шольц також заявляв, що Німеччина не сплачуватиме росії за газ і нафту в рублях.

Білий дім у відповідь на російську агресію в Україні 8 березня заборонив увесь імпорт російських нафти, газу й енергоносіїв у США.

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти