В начало

Запаси нафтопродуктів у США, ймовірно, зростуть зі збільшенням імпорту

Запаси нафтопродуктів у США, ймовірно, зросли за тиждень, що закінчився 2 червня, оскільки нафтопереробні заводи продовжували збільшувати обсяги виробництва і зростав імпорт бензину.

Аналітики, опитані S&P Global Commodity Insights, в середньому очікували, що запаси бензину в США зросли на 750 тис. барелів, а запаси дистилятів у США зросли на 1 млн барелів.

Згідно з останніми даними Управління енергетичної інформації США, збільшення обсягу в 750 тис. барелів призведе до збільшення запасів бензину до 216,8 млн барелів, що приблизно на 9% нижче від середнього показника за п’ять років.

Запаси бензину обмежені, навіть якщо нафтопереробні заводи повернулися з ремонту й збільшили чисті надходження сирої нафти на 1,2 млн барелів на день (б/д) з початку березня, до 16,2 млн б/д.

Однак аналітики сподівалися, що вхідні дані будуть ще вищими. Крім того, низькі запаси на Атлантичному узбережжі США (USAC) підвищили ціни, відкривши арбітраж для імпорту.

Запаси бензину USAC на рівні 53,2 млн барелів за тиждень, що закінчився 26 травня, були на 16% нижче від середнього показника за п'ять років.

Згідно з даними S&P Global, бензиновий арбітраж з Європи до USAC широко відкритий, і станом на 1 червня барель північно-західної Європи коштує $8,35 у гавані Нью-Йорка.

S&P Global Commodities at Sea показує, що імпорт бензину в США підскочив до 1,2 млн б/д за тиждень, що закінчився 2 червня, порівняно з 833 тис. б/д за тиждень, що завершився 26 травня.

Але експортний попит також високий, що допомагає пояснити, чому запаси такі низькі, навіть якщо нафтопереробники збільшили обсяги. CAS показує, що США експортували 1,1 млн барелів бензину на день за тиждень, що закінчився 2 червня.

Запаси дистиляту в США також обмежені, і збільшення обсягу до 1 млн барелів призведе до збільшення запасів до 107,7 млн барелів, що на 19% нижче від середнього показника за п'ять років.

Експортний попит також високий на дистиляти США, згідно з CAS, США експортували 1,2 млн б/д за тиждень, що закінчився 2 червня.

Зростання чистих витрат НПЗ має сприяти скороченню запасів сирої нафти в США. Аналітики, опитані S&P Global, в середньому очікували, що запаси нафти в США впали на 1 млн барелів за тиждень, що закінчився 2 червня.

Згідно з пповідомленням ЕІА, експорт сирої нафти з США, ймовірно, знизився з рівня 4,9 млн б/д за тиждень, що закінчився 26 травня. Імпорт також, ймовірно, знизився з цифри 7,2 млн б/д. 

Запаси сирої нафти в США впали на 21,5 млн барелів із середини березня, до 459,7 млн барелів за тиждень, що закінчився 26 травня, в основному через зростання роботи нафтопереробних заводів.

Однак вилучення зі Стратегічного резерву нафти США обмежило комерційні запаси.

Запаси SPR впали на 16,1 млн барелів з 24 березня, до 355,4 млн барелів у рамках продажу, затвердженого Конгресом, 26 млн барелів, постачання яких мають бути завершені до кінця червня.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти