В начало

Запаси нафти в США зросли більше, ніж прогнозувалося, — EIA

Запаси сирої нафти в США минулого тижня несподівано зросли, а запаси палива зросли більше, ніж очікувалося, при цьому рівень дистилятів досяг найвищого показника за останні два роки, повідомило в середу Управління енергетичної інформації (EIA).

Запаси сирої нафти зросли на 1,3 млн барелів за тиждень, що закінчився 5 січня, до 432,4 млн барелів, повідомляє EIA, порівняно з очікуванням аналітиків в опитуванні Reuters щодо падіння на 700 тис. барелів.

Несподіване зростання запасів призвело до того, що ф'ючерси на нафту стали негативними. Раніше протягом сесії обидва контрольні показники зросли більше, ніж на $1 за барель.

Запаси сирої нафти в Кушингу (штат Оклахома), центрі доставки ф’ючерсів на нафту США, минулого тижня впали на 506 тис. барелів, повідомляє EIA.

«Це був досить ведмежий звіт. Ми знову побачили надійний розвиток продуктів, тому що на початку року ми спостерігаємо справді сильну активність нафтопереробки», — сказав Метт Сміт, аналітик Kpler.

Запаси дистилятів, які включають дизельне пальне й мазут, зросли за тиждень на 6,5 млн барелів, до 132,4 млн барелів, найвищого показника з вересня 2021 року, показали дані EIA. Це можна порівняти з очікуваннями аналітиків щодо зростання в 2,4 млн барелів.

Найбільшим компонентом дистилятів є дизельне пальне з наднизьким вмістом сірки (ULSD), яке містить максимум 15 частин на мільйон сірки. Минулого тижня запаси ULSD зросли приблизно на 7,2 млн барелів, до 124,3 млн барелів, що є рекордом із серпня 2021 року.

Запаси бензину зросли на 8 млн барелів за тиждень, до 245 млн барелів, найвищого рівня з лютого 2022 року, повідомляє EIA, порівняно з очікуванням аналітиків щодо зростання на 2,5 млн барелів.

Запаси моторного палива на Середньому Заході зросли до 56,5 млн барелів, найвищого показника з квітня 2022 року, повідомляє EIA.

Видобуток сирої нафти на НПЗ впав на 161 тис. барелів на день (б/д), а рівень використання НПЗ знизився на 0,6%, до 92,9% від загальної потужності.

Чистий імпорт сирої нафти в США зріс на 1,32 млн б/д, повідомляє EIA.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти