В начало

З початку року ОККО обладнала СЕС 75 своїх АЗК

З початку 2024 року дахові сонячні електростанції встановлено на 75 АЗК ОККО. Загалом же такими СЕС обладнано понад 200 АЗК ОККО. Про це enkorr повідомили у прес-службі мережі.

«Мережа ОККО продовжує укомплектовувати свої автозаправні комплекси сонячними електростанціями, які розміщуються на даху операторної й на дахах над паливороздавальними колонками», – йдеться у прес-релізі компанії.

З початку ж 2024 року СЕС встановлено на 75 АЗК. Загалом їхня кількість у мережі ОККО досягла 201, а сумарна потужність – 4,8 МВт. СЕС дають змогу частково забезпечити електроенергією АЗК і заощадити на її закупівлі на енергоринку.

Як зазначають у компанії, найбільше за січень-вересень нових СЕС встановлено у Києві й Київській області – 25. У Львівській області встановлено 10 СЕС, у Закарпатській та Івано-Франківській – по 7, у Рівненській і Кіровоградській – по 5, у Тернопільській і Житомирській – по 4, у Хмельницькій – 3, у Чернівецькій і Черкаській – по 2, у Волинській – 1 СЕС.

У встановлення СЕС на АЗК ОККО інвестує 2024 року близько 46 млн грн.

Як писав enkorr раніше, мережа АЗК ОККО 2023 року встановила на своїх автозаправних комплексах 56 сонячних електростанцій.  Загальний обсяг інвестицій, які компанія закладала на будівництво дахових СЕС на 2023 рік, становить приблизно 40 млн грн.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти