В начало

Японія збільшила імпорт СПГ у травні

Імпорт скрапленого природного газу (СПГ) Японії зріс у травні другий місяць поспіль, згідно з попередніми даними, оприлюдненими Міністерством фінансів країни, повідомляє LNG Prime.

Згідно з даними, імпорт СПГ у країну минулого місяця зріс на 5,6% в річному обчисленні – до 4,87 млн тонн.

Протягом фінансового року з квітня 2023 року по березень 2024 року імпорт СПГ в Японію скоротився на 8%, до 64,8 млн тонн.

Травневий імпорт СПГ обсягом близько $2,84 млрд збільшився на 9,1% порівняно з тим же місяцем торік.

Минулого тижня державна компанія Japan Oil, Gas and Metals National Corp (JOGMEC) опублікувала місячні спотові ціни на СПГ для доставлення в Японію в травні.

Згідно з попереднім звітом JOGMEC, середня ціна на спотові вантажі СПГ для доставлення в Японію, укладені у травні 2024 року й заплановані на постачання з наступного місяця (ціна на основі контракту), становила $9,9/МБТЕ.

Середня ціна на спотові вантажі СПГ, які було доставлено в Японію протягом травня 2024 року незалежно від місяця укладення контрактів (ціна на основі прибуття), становила $9,5/МБТЕ.

Крім того, підтверджені цифри за квітень 2024 року не змінилися порівняно з попередніми цифрами: ціна на основі контракту становить $9,6 /МБТЕ, а ціна на основі прибуття – $9,6/МБТЕ, повідомляє JOGMEC.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти