В начало

Уряд росії планує продовжити дозвіл на експорт бензину після червня

росія розглядає можливість дозволити своїм нафтопереробникам продовжувати експорт бензину після червня, оскільки внутрішні постачання залишаються великими, зі слів джерел, обізнаних у цьому питанні.

Як повідомляє Bloomberg, уряд уже дозволив міжнародні постачання палива до 30 червня, і зараз ведуться дискусії щодо продовження цього періоду через накопичення запасів палива, сказали джерела на умовах анонімності, оскільки перемовини не публічні. Нафтопереробникам можна дозволити експортувати бензин до кінця липня, але, зі слів одного з джерел, обговорення ще не закінчено, і немає остаточного рішення щодо продовження.

росія обмежила постачання бензину на зовнішні ринки з 1 березня на шість місяців, щоб уникнути дефіциту палива й різкого зростання цін на тлі передвиборчої президентської кампанії. Рішення було прийнято після серії атак українських безпілотників на нафтопереробні заводи (НПЗ) країни, які призвели до обмеження виробництва палива раніше від планового сезонного обслуговування. Заборону було тимчасово знято з 20 травня до кінця червня, оскільки пропозиція на внутрішньому ринку залишалася достатньою, а ризик змінився з дефіциту на надлишок.

Уряд росії розгляне можливість продовження дозволу на експорт бензину в кінці червня, заявив на початку цього місяця віцепрем'єр алєксандр новак, повідомляють російські ЗМІ. З його слів, російські НПЗ виробляють достатньо дорожнього палива як для внутрішнього, так і для експортних ринків.

У лютому, безпосередньо перед забороною, росія експортувала близько 141 тис. барелів бензину на день, або майже 14% від загального виробництва цього палива, згідно з даними галузі, з якими ознайомилося Bloomberg. Близько половини російського експорту бензину припадає на країни, які підписали міжурядові угоди, зокрема виключені з заборони країни Євразійського економічного союзу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти