В начало

Як визначити безпечний обсяг заправки балона — відео

Експерт Консалтингової групи «А-95» Артем Куюн записав відео з порадами щодо заправки газових балонів. Відео оприлюднено на YouTube-каналі enkorr.

«Це саме той випадок, коли краще один раз показати, ніж сто разів написати», – пояснив А.Куюн, акцентувавши, що надлишкова заправка балонів – основна причина їх вибухів, особливо у зимовий період.

Як безпечно заправити балон, експерт провів розрахунок на прикладі композитних газових балонів об’ємом 12,5 л, 18,2 л і 24,4 л.

Загальновідомо, що наповнювати балон можна максимум на 85% від його номінальної ємності, а  в холодну пору року для гарантії — на 80%. Проте у балоні може бути залишок газу, і щоб визначити його обсяг, потрібно провести неважкий розрахунок.

Методику, за якою можна обчислити безпечний залишок, експерт детально наводить у своєму відео. Аналогічним чином обчислюється безпечний обсяг заправки для балонів усіх типів і обсягів, підсумував Артем Куюн.

Як повідомляв раніше enkorr, останнім часом збільшилася кількість нещасних випадків при використані побутових газових балонів.

Нагадаємо, раніше у своїй авторській колонці «Балон на мільйон» Артем Куюн зазначав, що різке зростання популярності скрапленого газу у балонах вимагає від держави зусиль із убезпечення їх обігу.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти