В начало

Військових у Полтавській області викрили на розкраданні пального

2022 року Державне бюро розслідувань викрило факт розкрадання пального у бригаді тактичної авіації, що базується на Полтавщині. Про це стало відомо з ухвали Октябрського районного суду міста Полтави, яку 27 травня ц.р. оприлюднено у Реєстрі судових рішень.

Як зазначається в ухвалі, у жовтні 2022 року слідчі нацполіції почали розслідувати справу за фактом розкрадання дизельного пального у бригаді тактичної авіації, що базується у Полтавській області.

За версією слідчих, військові вносили недостовірні дані до документів щодо фактичних затрат пального. Цей факт викрили правоохоронці із ДБР.

В ухвалі суду також ідеться, що військові підробляли шляхові листи, щоб розкрадати залишок палива у кількості 200-400 л на добу. Надалі пальне продавали за 45 грн/л.

В одного з фігурантів справи у грудні 2023 року правоохоронці провели обшуки й знайшли $2 900 і €100, а також записи із сумами і літражем палива. Однак суд повернув фігуранту вилучені гроші, але наклав арешт на чорнові записи.

Також суд арештував речові докази. Йдеться про електропомпу для перегону пального. У травні цього року Октябрський райсуд Полтави дозволив слідчим вилучити документи з військової частини.

Як повідомляв enkorr раніше, суд засудив до п'яти років позбавлення волі трьох військовослужбовців, звинувачених у розкраданні дизельного пального з військової частини на Яворівському полігоні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти