В начало

Європейські ціни на газ зросли на 18% через страйкові перемовини в Австралії

Ф'ючерси на європейський природний газ підскочили на 18%, оскільки в Австралії тривають дискусії щодо страйків робітників, які можуть перервати глобальні постачання, якщо вони триватимуть.

Як повідомляє Bloomberg, було заплановано перемовини між офіційними особами профспілки і Woodside Energy Group Ltd., однією з двох компаній, що експлуатують постраждалі підприємства з виробництва скрапленого природного газу.

Потенційна відмова може поставити під загрозу припинення до 10% світового експорту СПГ. Хоча Європа рідко купує австралійський газ, їй доведеться конкурувати з іншими країнами Азії за заміну вантажів.

«Попередні перемовини між профспілками й акціонерами СПГ-проєктів не привели до жодних проривів, — сказав Лео Кабуш, аналітик СПГ компанії Energy Aspects Ltd. у Лондоні. – Повного рішення навряд чи вдасться досягти без повної підтримки Офшорного альянсу, і останні публікації профспілки в соціальних мережах свідчать про те, що ми ще далеко від цього».

Раніше представник Woodside Energy заявив, що вони не можуть підтвердити, чи завершилися перемовини, підкресливши, що офіційні особи профспілок наразі не зробили семиденних повідомлень, необхідних для припинення роботи.

Тим часом через загрозу можливих страйків підприємство Gorgon, яким керує Chevron Corp., уже стримує деякі спотові продажі, повідомили Bloomberg News трейдери, знайомі з ситуацією.

«Будь-які ознаки майбутнього страйку можуть спричинити підвищення до початку зими через побоювання збоїв у постачанні», — пишуть аналітики Inspired Plc у примітці.

Крім того, постачання природного газу на термінал скраплення Корпус-Крісті в США впали до 1,6 млрд кубічних футів на день, згідно з моделлю LNG Feedgas BNEF, що посилило навантаження на глобальні постачання.

Незважаючи на те, що запаси газу в Європі значно перевищують сезонну норму, регіон вразливий до можливих затримок літніх графіків технічного обслуговування великих виробників, таких як Норвегія. Трейдери також очікують підвищення температури в Південній Європі, Німеччині й Франції, що може призвести до різкого зростання попиту на охолодження.

Станом на 15:04 за часом Амстердаму, нідерландські ф’ючерси на наступний місяць, бенчмарк для європейського ринку, торгувалися на рівні 40,51 євро за мегават-годину.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти