В начало

Воно працює: в опті фіксується зниження цін

За тиждень гуртові партії дизельного пального здешевшали на 2 грн/л й станом на 20 червня торгувались за 59 грн/л. По країні дизель можна було придбати в діапазоні 53-65 грн/л. Про це свідчать дані моніторингу Консалтингової групи «А-95».

Як і до повномасштабної війни, найнижчі гуртові ціни, схоже, знову прописались на півдні. Там дизель пропонувався за 53-55 грн/л, що на 1-3 грн/л нижче від рівня минулого понеділка.

На другому місці по дешевизні гуртових партій дизеля посідають західні регіони України. Станом на 20 червня ДП тут пропонувалось за 54-57 грн/л, що на 2-4 грн/л нижче порівняно з минулим тижнем.

Ціни в північному й центральному регіонах країни станом на понеділок перебували у діапазоні 59-62 грн/л, що також нижче на 2-3 грн/л порівняно з 13 червня.

Стабільно дорожче дизельне пальне торгується в східних областях країни — за 63-66 грн/л, що також свідчить про зниження цін на 2-3 грн/л.

У Консалтинговій групі «А-95» вважають, що події тижня вказують на поступове наповнення і стабілізацію ринку.

«Порівняно з травнем імпорт ДП майже подвоївся і стабільно вийшов на мінімально потрібні рівні. При цьому зберігається потенціал для подальшого зростання», — кажуть експерти групи.

Також більшість трейдерів розповідає про збільшення свого автопарку, як і про наміри його збільшити.

Водночас ринок продовжує констатувати затримки на кордоні країн-сусідів, що впливає на терміни постачання й кінцеві ціни. Розв'язання цих проблем має збільшити потік пального в країну і пришвидшити встановлення адекватних ринкових цін.

Як відомо, 17 травня Кабінет міністрів вирішив відмовитися від державного регулювання цін на пальне задля активізації постачань нафтопродуктів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти