В начало

ДЕІ порахувала півмільйона збитків через пожежу на обстріляній нафтобазі на Сумщині

Фахівці Державної екологічної інспекції (ДЕІ) України порахували збитки, завдані атмосферному повітрю внаслідок пожежі, спричиненої бомбардуванням нафтобази російськими ракетами 28 лютого в одному з райцентрів Сумської області, оцінивши їх майже в 500 тисяч гривень. Про це йдеться у повідомленні, оприлюдненому на сайті ДЕІ.

«Державна екологічна інспекція у Сумській області в рамках кримінального провадження обстежила нафтобазу в одному із райцентрів Сумщини, по якій 28 лютого 2022 року війська російської федерації завдали ракетних ударів. З урахуванням об'єму нафти й часу її горіння інспекцією розраховано збитки внаслідок неорганізованого викиду забруднюючих речовин в атмосферне повітря на суму майже 500 тисяч гривень», – сказано у повідомленні прес-служби Державної екологічної інспекції України.

Як зазначають у ДЕІ, на місці події інспектори зафіксували зруйновані й пошкоджені кілька трубопроводів і резервуарів з нафтою. Це призвело до пожежі й витоку нафтопродуктів на землі промислового призначення. 

Крім того, з метою встановлення факту забруднення земельної ділянки небезпечними речовинами відібрано проби ґрунту. Зокрема встановлено, що загальна площа забруднених земель нафтопродуктами складає понад 3 тис. м2. Наразі інспекція опрацьовує результати лабораторного аналізу й отримані дані для подальшого розрахунку збитків за забруднення земельних ресурсів.

Як повідомляв раніше enkorr, збитки, нанесені довкіллю після бомбардування нафтогазовидобувного комплексу на Сумщині інспектори ДЕІ оцінили щонайменше в 140 млн грн.

 

 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти