В начало

Власний автопарк: «Укрнафта» купує 25 цистерн для перевезення пального

ПАТ «Укрнафта» має намір укласти договір на купівлю 25 автомобільних цистерн для перевезення пального з вітчизняним виробником — компанією «Еверласт», свідчать дані в системі електронних торгів Prozorro.

Згідно з документацією, держкомпанія готова купити 10 цистерн-напівпричепів для перевезення автогазу за 3,8 млн грн (без ПДВ) кожну і 15 цистерн-напівпричепів для перевезення світлих нафтопродуктів за 3,09 млн грн (без ПДВ) за одиницю.

Загальна вартість автоцистерн складає 84,5 млн грн (без ПДВ). Термін їх постачання — до 31 грудня поточного року.

Зазначимо, «Еверласт» була єдиною компанією, яка заявила про свою участь у торгах.

Раніше «Укрнафта» уклала договір з компанією «Галичина-авто» на закупівлю 25 автотягачів марки Mercedes-Benz Actros 1842 LS вартістю 4,26 млн грн кожен.

Таким чином, «Укрнафті» вдалося сформувати власний автопарк з перших 15 бензовозів і 10 газовозів. Це, як зазначав директор підприємства Сергій Корецький, лише перша партія з необхідного компанії власного автотранспорту. Згодом буде оголошено ще один тендер.

«План – забезпечити у власності компанії приблизно половину необхідного автопарку. Щодо решти – працювати на аутсорспослугах. Наразі пальне на АЗК «Укрнафта» щоденно розвозять близько 130-140 автоцистерн», — зазначав Корецький.

Нагадаємо, в листопаді 2022 року на балансі підприємства не було жодного бензовоза й жодної нафтобази. Підрядники, що надавали ці послуги, відмовилися працювати з «Укрнафтою», що призвело до тимчасового дефіциту нафтопродуктів у мережі.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти