В начало

Влада Франції закликала TotalEnergies продовжити на АЗС період підвищених паливних знижок

Уряд Франції закликає нафтогазову компанію TotalEnergies SE продовжити період підвищених знижок на пальне на АЗС у країні. Про це заявив міністр транспорту Франції Клемент Бон.

З його слів, багато французів не змогли скористатися наданими знижками через брак пального на низці заправок через страйки на найбільших французьких НПЗ.

«Блокування постачань пального, які відбуваються зараз, повинні призвести до продовження знижок. Саме цього ми хочемо від Total», – зазначив Бон.

TotalEnergies у липні оголосила про зниження цін на заправках на 0,2 євро за літр порівняно зі світовими ринковими котируваннями з 1 вересня до 1 листопада. З листопада й до кінця року обсяг знижки має скоротитися до 0,1 євро за літр.

Ця програма коштувала компанії минулого місяця близько 500 млн євро, повідомив голова TotalEnergies Патрік Пуянне.

Тим часом наприкінці вересня на найбільших НПЗ у Франції, що належать TotalEnergies і ExxonMobil, почалися страйки робітників, які потребують підвищення зарплат. У результаті більше половини постачань палива в країні виявилися заблокованими, на багатьох АЗС у різних регіонах, насамперед на півночі, утворився дефіцит.

Бон заявив, що уряд вживає заходів для врегулювання ситуації, що склалася. «Проблема серйозна, але локалізована. Необхідно знову розпочати соціальний діалог, досягти угоди. Ми не дозволимо ситуації погіршитися. Якщо не буде досягнуто угод, ми вживемо заходів», – сказав французький міністр транспорту.

Як повідомлялося, французький уряд також субсидує купівлю пального для французів, надаючи їм окрему знижку 0,18 євро на літр.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти