В начало

Великобританія скасувала мораторій на видобуток сланцевого газу

Уряд Великобританії скасував мораторій на видобуток сланцевого газу й підтвердив намір видати нові ліцензії на видобуток нафти і газу. Про це йдеться у заяві, опублікованій у четвер на сайті британського уряду.

«Сьогодні уряд офіційно скасовує паузу у видобутку сланцевого газу і розглядатиме майбутні заявки на отримання дозволу на проведення гідророзриву пласта з урахуванням внутрішньої і глобальної потреби в газі», — сказано в документі.

Окрім ліцензій, видача яких очікується на початку жовтня, розробники нових родовищ повинні будуть отримати дозвіл місцевої влади і регулюючих органів на видобуток нафти або газу на певній ліцензійній ділянці, йдеться у повідомлені.

Зазначається, що рішення скасувати заборону було ухвалено для посилення енергетичної безпеки Британії і зменшення залежності від імпорту енергії з інших країн.

Крім того, розробка нових родовищ дасть змогу зібрати більше інформації про ресурси сланцевого газу у Великій Британії і вдосконалити метод його видобутку для підвищення безпеки процесу, йдеться у документі.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великобританії Ліз Трасс заявляла про намір скасувати заборону на видобуток газу в країні методом гідророзриву пласта і видати понад 100 ліцензій на видобуток газу й нафти у Північному морі для подолання енергетичної кризи у країні.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти