В начало

Великобританія може перевершити прогноз видобутку нафти на 30%

За даними галузевої групи, Велика Британія може видобувати майже на 30% більше нафти й газу, ніж зараз прогнозується, на кінець десятиліття, якщо вдасться залучити близько 20 млрд фунтів стерлінгів нових інвестицій.

«Поліпшення темпів відновлення й уповільнення падіння досяжне, але лише за умови забезпечення інвестицій, — заявили в Offshore Energies UK. — Рішення уряду після виборів наступного місяця дають можливість зосередитися на власному переході до енергетики, який міг би забезпечити засоби до існування сотням тисяч висококваліфікованих фахівців».

Як повідомляє Bloomberg, за прогнозами регуляційного органу галузі Перехідного управління Північного моря, нинішній добовий видобуток у країні близько 1,2 млн барелів нафтового еквівалента знизиться до 0,7 млн барелів 2030 року. «Налагодження справ» і просування вперед усіх інвестиційних можливостей, які зараз розглядаються компаніями, пом’якшать це падіння, тобто видобуток 2030 року становитиме 0,9 млн барелів нафтового еквівалента на день, йдеться у звіті OEUK у вівторок «Економіка та люди».

З іншого боку, якщо інвестиції вичерпаються, нація може викачувати лише 0,6 млн барелів еквівалента на день наприкінці десятиліття.

Попередження представників індустрії надійшло менш ніж за три тижні до загальних виборів у Великобританії, оскільки серія опитувань громадської думки свідчить про те, що Лейбористська партія Кейра Стармера прямує до перемоги над консерваторами Ріші Сунака. Лейбористи планують припинити видачу нових ліцензій на розвідку нафти й газу, стверджуючи, що вони не зменшать рахунки домогосподарств за електроенергію і сприятимуть погіршенню кліматичної кризи. Партія також має на меті підвищити податок на надприбуток від нафти і газу на 3%.

Якщо запаси нафти й газу, що залишилися у Великій Британії, будуть розроблятися, OEUK попросив скасувати податок на надприбуток до 2029 року, а також продовжити ліцензування за умови відповідності контрольним точкам кліматичної сумісності.

«Близько 60% ресурсів, які ще мають бути затверджені, можуть бути вироблені протягом наступних 10 років, — сказали в OEUK. — Близько половини ресурсів, що залишилися, знаходяться на родовищах, які вже виробляють, а решта – на нових родовищах».

У нафтогазовій промисловості є потенціал витратити 144 млрд фунтів стерлінгів до 2040 року, включно з виведенням з експлуатації наявних родовищ, але згідно зі звітом OEUK, «потрібні відповідні умови, щоб розблокувати діяльність».

Згідно з оцінками Університету Роберта Гордона в Абердіні, нафта і газ забезпечують близько 120 тис. робочих місць, або майже 80% робочих місць, які прямо чи опосередковано забезпечуються офшорною енергетикою Великобританії, яка включає викопне паливо, офшорні вітри, уловлювання й зберігання вуглецю та водень.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти