В начало

Австралійська Tamboran Resources прагне залучити $175 млн

Tamboran Resources Corp., австралійська газова бурова компанія, яку підтримує техаський нафтовик Брайан Шеффілд, прагне залучити $175,5 млн від первинного публічного розміщення в Нью-Йорку, намагаючись розширити базу своїх акціонерів до інвесторів зі сланцевого газу США.

Ціна 6,5 млн акцій становитиме від 24 до 27 доларів за акцію, повідомила австралійська компанія в понеділок у документі. Страховики мають опціон на покупку 975 тис. додаткових акцій. Поточна ринкова вартість Tamboran становить близько 391 млн австралійських доларів ($259 млн).

Американські інвестори, такі як Sheffield Holdings Браяна Шеффілда, його батька й засновника Pioneer Resources Скотта Шеффілда, нафтопромислова компанія Liberty Energy й родина Шарлотти Г. Йейтс, висловили зацікавленість у придбанні акцій на суму 22,5 млн доларів США. Відповідно до даних, зібраних Bloomberg, Sheffield Holdings вже є найбільшим інвестором у Tamboran.

Tamboran планує використати виручені кошти для фінансування операцій в австралійському басейні Біталу — утворенні, яке порівнюють із басейном Марцелла в регіоні Аппалачі в США.

Інтерес до Австралії з'явився після того, як Шеффілди нещодавно різко вийшли зі сланцевої промисловості США. Pioneer Natural Resources купила Parsley Energy за $4,5 млрд під час пандемії Covid, у той час, як Скотт очолював Pioneer, а Браян був головою Parsley, і обидва вони володіли великими пакетами акцій у відповідних компаніях. Наприкінці 2023 року Pioneer погодилася продати Exxon Mobil Corp. за $60 млрд.

Регуляційні органи США схвалили угоду в травні, але заявили, що знайшли докази того, що Скотт Шеффілд намагався спілкуватися з ОПЕК і американськими колегами щодо цін і видобутку нафти. Регулятори направили справу на потенційне кримінальне розслідування й заборонили Скотту Шеффілду, засновнику Pioneer, приєднатися до правління Exxon. Він заперечує звинувачення і найняв потужну лобістську фірму у Вашингтоні (округ Колумбія).

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти