В начало

В Австралії загострилися ризики зупинки СПГ-заводів

Працівники заводів міжнародної нафтогазової компанії Chevron в Австралії, на яких виробляється скраплений природний газ (СПГ), проголосували за проведення страйку на двох підприємствах, у Wheatstone і Gorgon. Хвилювання можуть призвести до зупинки виробництва і вже різко підняли ціни на газ у Європі, яка залежить від австралійського палива. Про це пише Reuters.

Підтримали ідею початку страйку профспілкових організацій «Морський союз Австралії» та «Австралійська профспілка робітників» понад 99% із 433 чоловік, які взяли участь у голосуванні. Однак перед проведенням акції профспілки мають попередити про це Chevron за сім днів до початку страйку. Якщо керівництво не піде назустріч співробітникам, вони планують припинити наповнювати СПГ-танкери до припинення роботи на промислових об'єктах.

Паралельно ще одна велика компанія, Woodside Energy Group, провадить перемовини з профспілками з метою запобігти зупиненню своїх підприємств. Організація попередньо досягла домовленості зі співробітниками морських газових платформ.

Заводи, на яких плануються страйки, відповідають за постачання 10% скрапленого природного газу на світові ринки. Співробітники вимагали підвищити їм зарплати й обмежити передачу робіт на аутсорсинг. На тлі загострення ризиків ціни на газ у Європі кілька днів різко зростали, після чого, досягнувши піку $500 за тисячу кубометрів, упали майже до $300.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти