В начало

Установку дистиляції нафти на заводі KPC al-Zour закрито через технічну проблему

Установку дистиляції сирої сировини (CDU) на новому нафтопереробному заводі al-Zour, що належить державній кувейтській KPC, було закрито через технічну проблему, повідомляє Argus.

У березні KPC розпочала роботу на другому етапі 205 тис. барелів на добу (б/д) свого нафтопереробного заводу в Аль-Зур потужністю 615 тис. б/д, який зараз нарощується. Але його CDU № 2 закрито з минулого тижня, повідомили учасники ринку. Більш детальну інформацію і графік повернення блоку в роботу не вдалося підтвердити на KPC, хоча закриття може тривати до травня, кажуть трейдери.

Інші учасники ринку заявили, що більше ніж один CDU може не працювати протягом трьох тижнів, хоча цього не вдалося підтвердити на KPC.

Нафтопереробний завод в Аль-Зур регулярно експортує мазут із низьким вмістом сірки (LSFO) і запропонував до 1,79 млн т (11,5 млн барелів) LSFO для завантаження в період із листопада 2022 року по травень 2023 року, згідно з тендерними записами Argus.

Його останній продаж становив близько 100 тис. тонн LSFO для завантаження 7-8 квітня через тендер, який завершився три тижні тому, 21 березня. Зі слів трейдера, 60 тис. тонн вантажу могло зрештою буто продано, й відтоді нафтопереробний завод більше не пропонував LSFO, хоча не вдалося підтвердити, чи пов’язані ці події із закриттям CDU.

Нафтопереробний завод також раніше пропонував і продавав дизельне й авіаційне паливо з низьким вмістом сірки.

На початку березня KPC заявила, що останню (третю) чергу заводу «Аль-Зур» буде завершено «протягом наступних кількох місяців». Коли al-Zour повністю запрацює, це збільшить нафтопереробні потужності Кувейту з 800 тис. до 1,415 млн б/д.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти