В начало

«Укрнафта» вперше проведе 3D-сейсморозвідувальні роботи за бездротовою технологією

ПАТ «Укрнафта» вперше в своїй історії й загалом в Україні проведе польові сейсморозвідувальні роботи за бездротовою (wireless seismic) технологією 3D МВХ МСГТ (метод відбитих хвиль – метод спільної глибинної точки). Про це повідомляє прес-служба підприємства.

Як зазначається у повідомленні, компанія оголосила тендер на закупівлю таких послуг для дослідження північно-східної частини Добромиль-Стрільбицької площі. Цей проєкт передбачає застосування сучасної високотехнологічної 3D-сейсморозвідки із використанням бездротової системи реєстрації даних для детального вивчення глибокозалягаючих відкладів складної будови у важкодоступних поверхневих умовах українських Карпат.

«Однією з найважливіших характеристик проєкту є висока щільність сейсмічної зйомки. Це означає, що на 77 квадратних кілометрах площі досліджень буде розміщено близько 20 тисяч приймачів сейсмічного сигналу, що забезпечить високу точність і деталізацію досліджень», — йдеться у повідомленні.

На відміну від традиційних методів сейсмічних досліджень, така технологія спрощує і прискорює процес збору сейсмічної інформації в складних поверхневих умовах (лісові масиви, гірські річки, населені пункти, тощо), а також дозволяє суттєво зменшити вплив на довкілля. Це особливо важливо в Карпатах.

У попередні роки вже були проведені 2D- й геохімічні дослідження північно-східної частини Добромиль-Стрільбицької площі, в результаті яких її визнано перспективною для відкриття нових родовищ нафти.

Отримані дані допоможуть створити тривимірну геологічну модель пошукових об’єктів. Успішна реалізація проєкту дозволить у подальшому повною мірою розкрити вуглеводневий потенціал надр заходу України.

Очікувана вартість закупівлі становить майже 98,4 млн гривень (без ПДВ). Дізнатися вимоги до закупівлі й подати пропозиції потенційні учасники можуть до 12:00 12 вересня 2023 року на порталі Прозорро.

Як повідомляв enkorr, за 7 місяців 2023 року видобуток нафти з конденсатом ПАТ «Укрнафта» склав 828 тис. тонн, що на 5% більше за показники січня-липня минуло року (792 тис. тонн) і майже відповідає показникам позаминулого року (867 тис. тонн).

Нагадаємо, «Укрнафта» за січень-червень 2023 року перерахувала 12,32 млрд грн податків у бюджети всіх рівнів.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти