В начало

«Укрнафта» переходить на обладнання стандартів АРІ

ПАТ «Укрнафта» обладнує свої свердловини устаткуванням стандартів АРІ. Про це повідомляє директор компанії Сергій Корецький на своїй сторінці в мережі Facebook.

«Поступово переходимо на обладнання стандартів API: «Укрнафта» встановила 29 сучасних електровідцентрових насосів Oil Dynamics на свердловинах», – написав Корецький.

З його слів, на кінець року, включно з уже облаштованими об'єктами, понад 150 свердловин буде оснащено новим устаткуванням.

«Установки електровідцентрових насосів (УЕВН) допомагають стабілізувати видобуток на родовищах, забезпечуючи номінальну продуктивність і напір та, порівняно з іншими типами свердловинних насосів, збільшують міжремонтний період», – зазначають у компанії.

У парі з німецькими насосами працюють українські частотні станції керування. Для забезпечення їх сумісності внесено зміни до програмного забезпечення.

Оператори й інженери віддалено керують обладнанням, використовуючи спеціальні режими його експлуатації та змінюючи частоту роботи установки.

«Також за допомогою автоматизованої системи дистанційного моніторингу свердловин вони контролюють усі необхідні параметри: тиск, температуру, відсоток завантаження електродвигуна, величини струмів та опір ізоляції, вібрацію зануреного обладнання», – пояснили в «Укрнафті».

Як писав раніше enkorr, «Укрнафта» підписала рамкову угоду з німецькою компанією Oil Dynamics, в межах якої буде придбано 200 установок електровідцентрових насосів. Перші 50 насосів уже в Україні.

Видання також повідомляло, що компанія підписала і рамкову угоду із саудівською Alkhorayef Petroleum Company на закупівлю свердловинного обладнання, у межах якої погоджено перше замовлення на постачання 2024 року 50 установок електроцентробіжних насосів і супутнього обладнання.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти