В начало

«Нафтогаз» і Міноборони розпочали формування незалежної НР в «Укртатнафті»

НАК «Нафтогаз України» й Міністерство оборони України як єдині акціонери ПАТ «Укртатнафта» запустили процес формування незалежної наглядової ради товариства. Про це повідомила прес-служба «Нафтогазу».

«Відповідне рішення загальних зборів компанії було ухвалено 21 травня 2024 року», — йдеться у повідомленні.

Зі слів голови «Нафтогазу» Олексія Чернишова, група продовжує системно впроваджувати реформу корпоративного управління на всіх ключових підприємствах, де «Нафтогаз» акціонер.

«Обрання незалежної наглядової ради «Укртатнафти» буде сприяти ефективності компанії й забезпечуватиме контроль за її діяльністю відповідно до вимог ОЕСР», — наводяться на сайті «Нафтогазу» слова CEO.

Як заявили в групі, процедуру обрання й призначення наглядової ради будуть здійснювати відповідно до керівних принципів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) щодо корпоративного управління на підприємствах із державною формою власності.

«Незалежні представники, обрані на публічному й прозорому конкурсі, становитимуть більшість у майбутній наглядовій раді. Також у неї увійдуть представники акціонерів», — додали у «Нафтогазі».

Нагадаємо, 5 листопада 2022 року Ставка верховного головнокомандувача ЗСУ ухвалила рішення про передання частки корпоративних прав «Укртатнафти», що належить приватним власникам, державі. Наразі управління ними здійснює Міноборони. Решта 43,05% акцій компанії належить НАК «Нафтогаз України».

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти