В начало

«Укрнафта» лише у I півріччі заробила 10,6 млрд грн

За перше півріччя 2024 року ПАТ «Укрнафта» отримало 10,6 млрд грн чистого прибутку. Цей результат підтверджений аудитом Crowe Erfolg Ukraine, Crowe Audit & Accounting Ukraine, повідомив на своїй сторінці у Facebook директор підприємства Сергій Корецький.

Також, з його слів, у першому півріччі 2024-го було сплачено до державного бюджету у вигляді податків, зборів, дивідендів на державну частку і митних платежів обсягом 20,2 млрд грн.

«Загалом з початку державного управління і старту роботи нового менеджменту в кінці 2022 року на цю мить підприємство отримало майже 40 млрд грн прибутку», — зазначив Корецький.

Як повідомлялося раніше, 2023 року «Укрнафта» заробила 24 млрд грн чистого прибутку, сплатила 26 млрд грн податків і зборів і перераховує більш як 8 млрд грн дивідендів.

Нагадаємо, на початку листопада 2022 року влада України на основі закону «Про передачу, примусове відчуження або вилучення майна в умовах правового режиму воєнного чи надзвичайного стану», а також низки наказів Верховного головнокомандувача ЗСУ прийняла рішення про примусове відчуження у власність держави акцій кількох стратегічно важливих підприємств, серед яких — ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта», які раніше контролювала група «Приват» та інші приватні акціонери.

7 листопада Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку ухвалила це рішення.

Після цього у ПАТ «Укрнафта» і ПАТ «Укртатнафта» було змінено склад наглядових рад. Згодом керівником «Укрнафти» й «Укртатнафти» було призначено Сергія Корецького.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти