В начало

«Укргазвидобування» провело додатковий аукціон

На Українській енергетичній біржі 25 жовтня «Укргазвидобування» провело додатковий аукціон, на якому  середньозважена вартість скрапленого газу зросла на 430 грн/т порівняно з минулими торгами, до 57 364 грн/т. На торги було виставлено 855 т ресурсу.

Загалом із 23 по 25 жовтня виробник на аукціонах реалізував близько 1,4 тис. т. Останній раз такі тижневі обсяги були запропоновані на початку липня цього року.

Порівняно з торгами 23 жовтня, коли ціни на газ у компанії становили 57 000-57 400 грн/т, сьогоднішній аукціон показав зростання. Вартість деяких лотів досягала 57 700 грн/т. Попри це, вартість аукціонного ресурсу залишається нижчою за імпортний паритет не тільки для сходу, але й для центрального регіону.

«Усі ціни на газ у центральній частині вже рахуються як 60 000+ грн/т», — зазначив голова GT Group Владислав Колодяжний.

Загалом, як свідчить моніторинг Консалтингової групи «А-95», середня гуртова ціна на скраплений газ зросла до 57 740 грн/т, додавши за тиждень 340 грн/т, з початку місяця — 2 600 грн/т.

Динаміка середньої гуртової ціни на газ в Україні, грн/т

Основним драйвером здорожчання ресурсу є зростання закупівельних цін. Як повідомляв enkorr, у Польщі й країнах Балтії зберігається дефіцит газу через ремонти на НПЗ і скорочення постачань продукту з росії. Як наслідок українські компанії збільшують закупівлі на півдні, де через підвищений попит росте вартість ресурсу. 

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти