В начало

Українські розробники створили новий бот для пошуку пального на АЗС

Українські розробники створили новий бот «Водійський сервіс України» (VSU bot), що збирає інформацію не тільки від АЗС, а й від автомобілістів, а також на запит користувача моніторить наявність пального й сповіщає його про всі оновлення, повідомляє ITC.

Зазначається, що користувач, який шукає пальне, вносить дані для постійного моніторингу (тип пального, свою локацію), і щойно з’являється інформація щодо запиту, бот надсилає сповіщення.

Користувач має змогу додатково перевірити отриману інформацію за відгуками у telegram-каналі. VSU bot працює і в інший бік — автомобілісти, які очікують у черзі на заправці, вносять інформацію про наявність пального в бот за допомогою інтерфейсу. Місто, заправка та її адреса визначаються автоматично. Користувачу достатньо вибрати зі списку тип пального, його ціну й довжину черги. Бот опрацьовує інформацію і додає її в telegram-канал, де користувачі в реальному часі можуть додавати коментарі до опублікованого повідомлення.

Щоб розпочати моніторинг пального, потрібно перейти за посиланням і натиснути кнопку «Моніторинг», після чого керуватися підказками бота.

Щоб повідомити про наявність пального на АЗС, потрібно натиснути кнопку «Повідомити про пальне».

За перші два дні роботи бот надіслав понад 5 593 повідомлення користувачам у Києві: 1 367 повідомлень про те, що в черзі менше ніж 10 автомобілів; 2 543 повідомлення про появу А-95 бензину; 1 804 повідомлення про появу дизельного пального; 1 246 повідомлень про появу газу.

Зі слів розробників, найближчими тижнями функціональність сервісу буде розширено. Так, наприклад, буде додано персональні фільтри для окремих ділянок міста (на основі geo-позиціонування), а також підписку на оновлення даних по конкретних АЗС. Буде надано змогу додавати дані про ті АЗС, яких немає в базі бота. З’явиться інформація щодо статусу «пальне закінчилось», а також багато іншого, що допоможе водіям якомога швидше й просто знаходити потрібне пальне за своїми власними параметрами.

Нагадаємо, свої боти для пошуку пального є у великих мережах АЗС таких як WOG і ОККО. Крім того, схожий додаток запустив оператор мобільного зв’язку Vodafone.

Печать

Коментарии

Войдите чтобы иметь возможность оставлять коментарии

Войти